Ilyen esetben az adásvételi szerződésben természetesen mindegyik ingatlanról rendelkezni kell, továbbá javasoljuk az alábbi kitételek szerepeltetését a szerződésben:

  • kettő (vagy több) ingatlan osztja egymás sorsát, azaz a vevő vételi szándéka csak az ingatlanokra együtt, az eladó eladási szándéka pedig szintén csak az ingatlanokra együtt áll fenn; továbbá, valamely ingatlanra vonatkozó meghiúsulási ok, a másik/többi ingatlan vonatkozásában is megszünteti az adásvétlei szerződést.
  • a teljes vételáron belül az ingatlanok vételárának megosztása annak érdekében, hogy a NAv később ne menjen ki feleslegesen helyszíni szemlére az egyes ingatlanok külön-külön értékének mgállapítása céljából.

Ehhez kapcsolódó információ továbbá, hogy a földhivatali eljárási illeték és tulajdoni lap illeték ingatlanonként merül fel, azaz ha több helyrajzi számon tartják nyilván a lakást, a gépjárműbeállót és a tárolót, úgy a fizitndő eljárási illetékek is ezzel arányosan fizetendőek (pl. 2 x 6.600,- Ft földhivatali eljárási illeték (díj) és 2 x 3.600,- Ft tulajdoni lap illeték).

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Süti tájékoztató