Használati megosztási szerződés megkötésére abban az esetben van szükség a leggyakrabban, ha a tulajdoni lapon lévő egész ingatlan valójában több ingatlant testesít meg (pl. ikerház, vagy nagyobb telek) és azokat más-más tulajdonostársak tartják a tulajdonukban.

A használati megosztási szerződéssel a tulajdonosok azt rögzítik, hogy ki melyik lakást, ingatlanrészt használja, azaz a tulajdonostársak tulajdoni hányadai az egész ingatlannak mely részeit testesítik meg.

Erre azért van szükség, mert a tulajdoni lapon nem látszik, hogy valakinek a tulajdoni hányada pl. az udvaron a leghátsó, 55 négyzetméteres lakást testesíti meg. E szerződéssel a felek harmadik személy (pl. egy vevő) felé is igazolják, hogy nincsen vita egymás között az ingatlanok használata tekintetében.

Ezen felül e szerződésben még érdemes rendezni az ingatlan karbantartási, illetve a kerthasználat kérdéseit is.

Igény szerint irodánk elkészíti e szerződést is, melynek díja általában nettó 75.000,- Ft - 95.000,- Ft között mozog.

 Vegye fel a kapcsolatot velünk most:

 

Dr. Kosztolányi Ádám Kristóf, ügyvéd

Mobil: +36-20/415-81-74

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Keressen minket ingatlan ajándékozás vagy adásvételi szerződés témakörökben! Tekintse megcikkünket:  Alapos ügyvéd Budapest belvárosában - bemutatkozunk!

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Süti tájékoztató