Ellentmondás benyújtása fizetési meghagyással szemben

Amennyiben fizetési meghagyást (FMH) bocsátottak ki Önnel szemben, de az abban foglalt követelést részben vagy egészben vitatja, úgy a kézhezvételtől számított 15 napon belül tud annak ellentmondani. A formailag és tartalmilag szabályos ellentmondás benyújtása esetén az eljárás az ellentmondással érintett részben perré alakul. Ekkor az eljárás kikerül a közjegyző hatásköréből és mint peres eljárás, a bíróságon folyik tovább.

 

fizetési meghagyás menetéről itt tud bővebben olvasni.

 

Irodánk vállalja az ellentmondás benyújtását 15.000,- Ft + ÁFA összegű munkadíj ellenében. Igény esetén ÁFA mentes számlát is ki tudunk bocsátani. Az ellentmondás benyújtása illetékmentes.

 

A fenti munkadíj nem tartalmazza sem a követeléssel kapcsolatos iratok részletes átnézését, sem ügyvédi tanácsadást a követelés jogi érvényesítésének esélyeiről, arra az ügy ismeretében tudunk konkrét ajánlatot adni.

Az ellentmondás benyújtásához kérem küldje meg nekünk a fizetési meghagyást elektronikus, vagy más módon, valamint amennyiben kívánja, úgy annak rövid indokolását, hogy miért tartja alaptalannak a követelést. Ezt követően elkészítjük a meghatalmazást, melynek aláírását követően be tudjuk nyújtani az ellentmondást.

 

Amennyiben ellentmondás benyújtására nem kerül sor, úgy a fizetési meghagyás a kézhezvételt követő tizenhatodik napon jogerőssé válik. Ha a jogerő ellenére a tartozás nem kerül kifizetésre, a jogosult végrehajtást kezdeményezhet a fizetési meghagyásban megjelölt összeg tekintetében.

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Süti tájékoztató