Cégalapítás, egyszerűen, gyorsan.

Társasági joggal foglalkozó Irodánk szakszerű, precíz, és hatékony ügyintézés keretében rövid határidőn belül vállalja a vonatkozó cégalapítást, a cégiratok elkészítését, ellenjegyzését és a cégbíróság előtti eljárást.

cégalapítás

 

Munkadíj

 • kft. és bt. esetén: 50.000,- Ft + ÁFA-tól
 • zrt. esetén: 80.000,- Ft + Áfa-tól

A megbízási díj függ a cégben lévő tagok és ügyvezetők számától, a tevékenységi körök mennyiségétől és az esetleges kapcsolódó ügyvédi tanácsadás mértékétől. Az adatlap kitöltését követően az árajánlatunkat konkretizáljuk.

 

Egyéb költségek: cégeljárási illeték egyszerűsített cégalapítás esetén 

 • Kft. esetén: 0,- Ft (nincsen)
 • Bt. esetén: 0,- Ft (nincsen)
 • Zrt. esetén: 50.000,- Ft

Az iratok angol nyelven való elkészítésének díja +25.000,- Ft + ÁFA.

 

Mit tartalmaz a munkadíjunk?

Cégjogban jártas irodánk szakszerű, precíz és gondos jogi szolgáltatás keretében teljes körű ügyintézést és képviseletet vállal a lenti megbízási díjért, amely magában foglal minden szükséges teendőt, azaz:

 • a cégiratok elkészítését, ellenjegyzését
 • a kívánt cégnév bejegyezhetőségének ellenőrzése
 • a cégeljárási illeték megrendelését, befizetését
 • cégjogi, társasági jogi általános tanácsadást
 • a felek személyazonosságának ellenőrzését
 • cégbírósági ügyintézést
 • igény esetén angol, vagy német nyelven is elkészítjük a cégiratokat

Igény esetén okiratmintákat is rendelkezésére tudunk bocsátani (ügyvezetői eseti meghatalmazás, számviteli szabályzat stb.).

 

Vegye fel a kapcsolatot velünk most:

 

Dr. Németh András Róbert, ügyvéd

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Mobil: +36-20/251-49-87

 

A cégiratok elkészítéséhez szükséges adatok:

 • a cég neve
 • a tagok/részvényesek, ügyvezető/igazgató személyes adatai (név, lakcím, anyja születési neve)
 • a cég székhelyének pontos címe (emelet és ajtószámmal)
 • az ügyvezető munkaviszonyban, vagy megbízási jogviszonyban áll-e a céggel
 • legalább 1 db fő tevékenységi kör megadása kötelező, egyéb tevékenységi körök megadása opcionális
 • jegyzett tőke (törzstőke, alaptőke) mértéke (kft. esetén legalább 3 millió Ft, zrt. esetén legalább 5 millió Ft, bt. esetén nincs minimum mérték)
 • az egyes tagok, részvényesek törzsbetétje, részvényének névértéke
 • a cég e-mail címe
 • a cég számára igénylendő adószám típusa
 • szükség lesz-e közösségi adószámra

A személyes adatoknál kérjük, hogy a személyi igazolványban, lakcímkártyában szereplő pontos adatokat, címeket (emelettel, ajtószámmal) és teljes neveket szíveskedjenek megadni!

 

Gyakori kérdések:

1. Hogyan érdemes elindítani a cégalapítást?

Cégalapítás megrendelése esetén haladéktalanul elküldjük Önnek a kitöltendő adatlapunkat, melynek visszajuttatása esetén akár 1 munkanapon belül aláírhatóak a cégiratok.

A cégalapítás következő lépéseként a cégbíróság 1 munkanapon belül megküldi részünkre és mi továbbítjuk Önnek az elektronikus tanúsítványt, mely tartalmazza a cég legfontosabb adatait, mint pl. a cégjegyzék számot, adószámot, így ezt követően akár már számlát is tud kiállítani a cégről.

A cégbíróság a céget általában 1-5 munkanapon belül jegyzi be a cégjegyzékbe, azonban a cég már ezt megelőzően is tud szerződéseket kötni, számlát kiállítani, azaz működni.

 

2. Mit érdemes megtenni a cégalapítás előtt?

Cégalapítás előtt érdemes konzultálnia a könyvelőjével, mert a cégalapításkor a cégbíróság felé le kell jelentenünk, hogy milyen adószámot szeretne a cég kapni. Ekkor kell megadni, amennyiben esetleg alanyi ÁFA mentes adószámot, vagy - ÁFA szempontból - más speciális adószámot szeretne a cég kapni, illetve ha KATA, KIVA adózást szeretne igényelni.

A könyvelővel érdemes konzultálni abban a kérdésben is, hogy az ügyvezető megbízási jogviszonyban, vagy munkaviszonyban álljon-e a céggel, mert ez kihat a járulékfizetés mértékére.

 

3. Hogyan válasszunk Cégnevet?

 Arról, hogy az Ön által kiválasztott cégnév szabad-e a http://www.e-cegjegyzek.hu/index.html oldalon tud meggyőződni, azonban mi a cégnevet az adatlap visszaküldését követően mindenképpen leellenőrizzük. A cégnévnek a már meglévő cégnevektől legalább 4 betűvel (a szám és egyéb karakter nem számít megkülönböztetésnek) különbözniük kell.

teljes cégnév abban tér el a rövidített cégnévtől, hogy a teljes cégnév tartalmazza a tevékenységre utaló szavakat (pl.: Szolgáltató, Kereskedelmi) és a társasági formát teljes egészében kiírva tartalmazza, míg a rövidített név a társasági formát rövidítve tartalmazza (pl. Kft.). A tevékenységre utaló szavak használata már nem kötelező! Mind a kettő cégnévnek tartalmaznia kell azonban a vezérszavakat (a más cégtől megkülönböztető szavakat, pl.: KKK Partners). 

Cégnév képzésre példa:
Teljes név: KKK Partners Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
Rövidített név: KKK Partners Kft.

4. Hogyan válasszunk tevékenységi köröket (TEÁOR)?

Ügyfeleinknek általában azt javasoljuk, hogy csak azt a tevékenységi kört vegyék fel, melyet valóban végezni fog a társaság, hiszen ma már nagyon egyszerűen, a könyvelő ügyfélkapun keresztül bármikor ingyenesen be tud jelenteni új tevékenységi köröket, amikor a társaság új tevékenységet kezd végezni. A szükségesnél több tevékenységi kör viszont feleslegesen növeli az adóhatóság ellenőrzések gyakoriságát (tevékenységi célellenőrzések).


A tevékenységi körök listáját a http://www.ksh.hu/apps/vb.teaor_main.teaor08_fa oldalon tekintheti meg! A tevékenységi körök közül nem a két számjegyű, hanem a négy számjegyű tevékenységi köröket kell kiválasztani, a két számjegyű elnevezések nem tevékenységi körök, csak témakör megjelölések.

 

 

Távazonosítás

Jogi szolgáltatásunk nyújtását távazonosítással is vállaljuk, így az időhiány, a földrajzi távolság, vagy egy esetleges betegség, stb. már nem korlátozza Önt abban, hogy jogi ügyleteit gyorsan, kényelmesen és egyszerűen intézze, akár otthonról. A távazonosítás részleteiről itt olvashat: https://fnlaw.hu/tavazonositas.html

Kik vagyunk?

Az FNLAW Ügyvédi Társulás hazai és nemzetközi ügyfélkörével, és kimagasló színvonalú jogi szolgáltatásaival a legdinamikusabban fejlődő budapesti ügyvédi irodák közé tartozik. A 9 főből álló sikerorientált és előrelátóan gondolkodó csapatunk teljes körű támogatást nyújt a céglapaítása során.

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Süti tájékoztató