Vagyonmegosztás készítése (Házastársak, Élettársak között)

Házassági,- valamint élettársi közös vagyonának a megosztását nyugodtan bízza ránk!

Szakszerű, precíz és gondos jogi szolgáltatás keretében teljes körű ügyintézést vállalunk! Eljárásunk során minden segítséget megadunk ahhoz, hogy ügyfeleink megtalálják azt a számukra tökéletes megoldást, amely mindkét fél részére jogilag és gazdaságilag is megnyugtató módon rendezi a közös vagyon megosztása során felmerülő kérdéseket.

A közös vagyon megosztásával kapcsolatos szerződésre a törvény alakiságot ír elő, így az kizárólag akkor érvényes, ha azt közokiratba vagy ügyvéd által ellenjegyzett magánokiratba foglalják. A házassági közös vagyon megosztása adó és illetékmentesen megtehető.

 

Mennyibe kerül a közös vagyont megosztó szerződés?

  • A kedvezményes megbízási díj: 90.000,-Ft. Az alanyi ÁFA mentesség miatt a díjat nem terheli ÁFA.

 

Milyen adatokra lesz majd szükség a szerződés megírásához?

  • életközösség (együttélés) kezdetének és végének pontos időpontja,
  • házasságkötés adatai (házasságkötés helye, ideje),
  • közös gyermek esetén: közös gyerek(ek) neve(i), születési adatai,
  • kívánnak-e beadni illetve beadtak-e keresetet a házasság felbontása iránt,
  • a közös vagyon megosztásával érintett ingatlan esetén az ingatlan adatai, az ingatlan forgalmi értéke, fizetési ütemezés, dátumokkal, vállalt határidőkkel együtt,
  • a szerződés elkészítéséhez szükség lehet vagyonmérlegre, amelynek elkészítéséhez minden segítséget megadunk, ezen vagyonmérleg tartalmazza a teljes ingó és ingatlan vagyonleltárt értékkel megjelölve, a követeléseket és tartozásokat, valamint azt, hogy az egyes vagyonelemek kihez kerülnek, és milyen értéken.

Amennyiben vagyonmegosztással vagy egyéb, családjoggal kapcsolatos kérdése van és hatékony jogi megoldására van szüksége, keresse bizalommal az FNLAW Ügyvédi Társulás jogi szakértőjét:

 

Dr. Kosztolányi Ádám Kristóf, ügyvéd

Mobil: +36-20/415-81-74

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Süti tájékoztató