Válás békésen, egyszerűen, gyorsan.

-Közös megegyezéssel-

 

Válóperes ügyvédKözös megegyezéses válóperének lebonyolítását nyugodtan bízza ránk:

 • teljes körű ügyintézést vállalunk;
 • elkészítjük és beadjuk a bíróságra a keresetlevelet;
 • kapcsolatot tartunk a Bírósággal
 • elküldjük Önnek a tárgyalásra szóló idéző végzést
 • előkészítjük úgy az ügyét, hogy Önnek csak a bontóperes tárgyalon kell részt vennie.

Munkadíj: fix 75.000,-Ft. (ÁFA mentes)

Egyéb költségek: 

 • peres eljárás illetéke: 30.000,- Ft.
 • tulajdoni lap díja (közös tulajdonú ingatlan esetén): 3.000,- Ft.

 

 Vegye fel a kapcsolatot velünk most:

 

Dr. Kosztolányi Ádám Kristóf, ügyvéd

Mobil: +36-20/415-81-74

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Milyen kérdésekben kell egyezséget kötni (járulékos kérdések) a feleknek ahhoz, hogy a bíróság közös megegyezésük alapján bontsa fel a házasságot?

 • közös gyermek esetén a szülői felügyelet gyakorlása,
 • közös gyermek esetén a különélő szülő és a gyermek közötti kapcsolattartás,
 • közös gyermek esetén a gyermek tartása,
 • utolsó közös lakás használata,

Mit tartalmaz a válással kapcsolatos konzultáció?

 • részletesen, és mindenre kiterjedően átbeszéljük az ügyét,
 • tájékoztatást kaphat minden felmerülő kérdésére,
 • ügyének megismerését követően értékes információkat kaphat a vagyonmegosztás szükségességéről.

Milyen adatokra lesz majd szükség a keresetlevél megírásához?

 • életközösség (együttélés) kezdetének és végének pontos időpontja,
 • házasságkötés adatai (házasságkötés helye, ideje),
 • közös gyermek esetén: közös gyerek(ek) neve(i), születési adatai,
 • utolsó közösen használt lakás címe, helyrajzi száma, annak megadása, hogy ezt milyen jogcímen használták, továbbá, hogy innen ki és hova fog költözni,
 • közös kiskorú gyermek esetén: szülői felügyelet gyakorlása: 1. közös, 2. egyik szülő gyakorolja 3. feladatonként megosztják,
 • közös szülői felügyelet esetén: 1. váltott gondoskodás 2. egyikük gondoskodása alapján gyakorolják,
 • közös kiskorú gyermek esetén: a gyermek lakóhelye melyik szülőnél lesz,
 • közös kiskorú gyermek esetén: gyerektartás összege, a gyerektartás megfizetésének kezdő időpontja.

Milyen iratokra lesz majd szükség?

 • házassági anyakönyvi kivonat másolata,
 • közös gyermek esetén: gyermek(ek) születési anyakönyvi kivonata másolatban,
 • utolsó közösen használt lakás adatai.

 

Gyakori kérdések:

 Hogyan érdemes elindítani a válást - a válóperes ügyvéd válaszol

Forduljon hozzánk bizalommal, a kapcsolatfelvételt követően küldünk Önnek egy könnyen és egyszerűen kitölthető ADATLAPOT, amelynek visszaküldése után elkészítjük a keresetlevél tervezetét, amelyet emailen küldünk ki átolvasásra, és amelyet mindenre kiterjedően egyeztetünk a felekkel. A váláshoz szükséges ügyvédi meghatalmazás, és megbízási szerződés aláírására Önnek megfelelő időpontban, az Ügyvédi Irodánkban kerül sor, amely frekventált és könnyen megközelíthető helyen, Budán, a Móricz Zsigmond körtérnél található. Igény esetén személyes találkozás nélkül, távazonosítással is ellenjegyezhető az okirat, ennek részleteiről itt olvashat: https://fnlaw.hu/tavazonositas.html

Mit kell tudni a közös megegyezésen alapuló válásról?

Amennyiben a feleknek sikerül egyetértésre jutniuk a járulékos kérdésekben, azaz közös gyermek esetén a szülői felügyelet gyakorlása, a különélő szülő és a gyermek közötti kapcsolattartás,  a gyermek tartása, az utolsó közös lakás használata ügyében, úgy kérhetik a közös megegyezésen alapuló válást.

Ha a házasság felbontását mindkét házastárs megegyezésük alapján közösen kérik, akkor a házasság megromlásához vezető okok feltárására nem kerül sor. Ez azt jelenti, hogy nem kell előadni a válás okait, közömbös, hogy mi vezetett odáig, hogy a felek elválnak. A házastársaknak csak azt kell kinyilvánítaniuk, hogy végleges elhatározáson alapuló, befolyásmentes megegyezésük alapján közösen kérik a házasság felbontását.

Hogyan indul a válóper?

A házasság felbontása iránt indított per az illeték megfizetésével és keresetlevél benyújtásával indul, amelyet eleketronikus úton küldünk be az illetékes bíróságra. A bíróság illetékessége választható, az Ön választása szerint illetékes lehet az alperes lakóhelye szerinti járásbíróság, vagy a felek utolsó közös lakhelye szerinti járásbíróság is. 

Az általunk elkészített keresetlevél a szükséges formai követelményeken túl tartalmazza a bíróság ítéleti rendelkezésére irányuló határozott kereseti kérelmet, a perben érvényesíteni kívánt jogot a jogalap megjelölése útján, az érvényesíteni kívánt jogot és a kereseti kérelmet megalapozó tényeket, az érvényesíteni kívánt jog, a tényállítás és a kereseti kérelem közötti összefüggés levezetésére vonatkozó jogi érvelést, és a tényállításokat alátámasztó és rendelkezésre álló bizonyítékokat, bizonyítási indítványokat.

A keresetlevél benyújtását követően általában 1 hónapon belül a bíróság megküldi az első tárgyalásra vonatkozó idéző végzést, amelyet emailen továbbítunk a felek felé.

A válóper menete

Az idéző végzésben szereplő időpontban kerül sor az első tárgyalás megtartására. Fontos, hogy az első tárgyalásra mindkét házastárs személyesen menjen el!

A bíróság az első tárgyaláson meghallgatja a feleket, és megkísérli a felek kibékítését. A Bíróságnak akkor is meg kell próbálnia kibékíteni a házastársakat, ha közös megegyezéssel kívánják felbontani a házasságukat.

Közös megegyezéses válóper esetén az első tárgyaláson nem kell előadni a válás okait, közömbös, hogy mi vezetett odáig, hogy a felek elválnak. A házastársaknak csak azt kell kinyilvánítaniuk, hogy végleges elhatározáson alapuló, befolyásmentes megegyezésük alapján közösen kérik a házasság felbontását.

A bíróság az első tárgyaláson is kimondhatja a válást, ha a házastársak megerősítik az első tárgyaláson, hogy végleges elhatározáson alapuló, befolyásmentes megegyezésük alapján közösen kérik a házasság felbontását, valamint továbbra is fenntartják az egyezségüket a járulékos kérdések tekintetében, valamint nincs a házastársaknak közös kiskorú gyermeke.

Ha a feleknek van közös kiskorú gyermeke, akkor az első tárgyalást követően legalább még egy bírósági tárgyalást kell tartani akkor is, ha a felek egyezséget kötöttek. Ha nincs közös kiskorú gyermek, akkor a bíróság egyezség esetén a házasságot az első alkalommal felbonthatja.

Ha van kiskorú gyermek és közös megegyezéssel akarnak elválni, akkor a bíróság kitűzi a második tárgyalás időpontját, ami általában 1 hónappal az első tárgyalást követően van. Ha a második tárgyaláson megerősítik az első tárgyaláson elhangzottakat, akkor a bíróság meghozza a válásról szóló határozatot.

A bontóper ítéletét a bíróság a jogi képviselőnek küldi meg, amelyet mi továbbküldünk Önnek! A házasság felbontását ezzel az ítélettel tudja igazolni!

Szükséges-e a váláshoz a vagyonmegosztás?

A házassági bontópernek nem része a közös vagyon megosztása, ennek ellenére célszerű, és ajánlott házassági közös vagyont is megosztani. A közös vagyon megosztása történhet a felek egyetértése esetén szerződéssel vagy végső soron a bíróság ítéletével. A közös vagyon megosztásával kapcsolatos szerződésre a törvény alakiságot ír elő, így az kizárólag akkor érvényes, ha azt közokiratba vagy válóperes ügyvéd által ellenjegyzett magánokiratba foglalják. A házassági közös vagyon megosztása adó és illetékmentesen megtehető.

 

Távazonosítás

Jogi szolgáltatásunk nyújtását távazonosítással is vállaljuk, így az időhiány, a földrajzi távolság, vagy egy esetleges betegség, stb. már nem korlátozza Önt abban, hogy jogi ügyleteit gyorsan, kényelmesen és egyszerűen intézze, akár otthonról. A távazonosítás részleteiről itt olvashat: https://fnlaw.hu/tavazonositas.html

Kik vagyunk?

Az FNLAW Ügyvédi Társulás hazai és nemzetközi ügyfélkörével, és kimagasló színvonalú jogi szolgáltatásaival a legdinamikusabban fejlődő budapesti ügyvédi irodák közé tartozik. A 9 főből álló sikerorientált és előrelátóan gondolkodó csapatunk teljes körű támogatást nyújt a válóperes eljárása során.


Vegye fel a kapcsolatot velünk most:

 

Dr. Kosztolányi Ádám Kristóf, ügyvéd

Mobil: +36-20/415-81-74

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Süti tájékoztató