távazonosítás, távaláírás, ellenjegyzés, ügyvéd

Ügyvédi szolgáltatások távazonosítással, távaláírással

- jogi ügyeinek intézése gyorsan, kényelmesen egyszerűen akár otthonról.

Már irodánkban is elérhető a távazonosításon alapuló személyes megjelenés nélküli ügyintézés, legyen szó akár tanácsadásról, adásvételi vagy ajándékozási szerződésről, válóperről, céges ügyletekről (cégalapítás, cégmódosítás, stb.), vagy bármilyen más típusú szerződésről, így az időhiány, a földrajzi távolság, vagy egy esetleges betegség, stb. már nem korlátozza Önt abban, hogy jogi ügyleteit gyorsan, kényelmesen és egyszerűen intézze, akár otthonról.

A távazonosítás díjáról egyedi ajánlatot a kapcsolódó ügy függvényében az eljáró ügyvédtől kérhet.

 

A távazonosítás és távaláírás menete:

 1. Adategyeztetést követően elkészítjük az okiratok tervezetét, melyet e-mailen megküldünk a feleknek átolvasásra. A szerződő felek visszajelzései alapján véglegesítjük az okiratokat.

 2. A végleges okiratokat e-mailen megküldjük a szerződő feleknek, akik azokat kinyomtatják, aláírják, majd visszajuttatjánk hozzánk. Amennyiben valamely fél az irodánkban szeretné aláírni az okiratokat, annak sincsen akadálya.

 3. Az aláírt okiratok postai megérkezését követően időpontot egyeztetünk és Skype alkalmazás segítségével elvégezzük a távazonosítást és távellenjegyzést
 4. A távazonosítás két részből áll: a személy azonosításából és az aláírás azonosításából.

  1. A skype útján lebonyolított, felvételre kerülő videóbeszélgetés során az azonosítás alatt álló személy kijelenti, hogy hozzájárul a beszélgetés rögzítéséhez, bemondja az okiratokban szereplő adatait és jól látható módon bemutatja az okmányait. 

  2. Az aláírás azonosítása során az eljáró ügyvéd bemutatja a kamera előtt a nála lévő okiratokat, melyen az azonosítás alatt lévő személy megtekintheti az aláírásokat és amennyiben felismeri saját aláírását, úgy kijelenti, hogy a bemutatott okiraton szereplő aláírás a sajátja.Ezzel a távazonosítási eljárásnak vége.

 5. Ezt követően az eljáró ügyvéd ellenjegyezi az okiratokat, majd postai úton megküldi minden érintett részére a saját példányait.

 A szerződés távaláírással történő megkötésének technikai feltétele az ügyfelek vonatkozásában:

 • Számítógép webkamerával/laptop/táblagép vagy mobiltelefon Skype alkalmazással (a Skype szoftver bármely operációs rendszerre kiadott, 8.50.0.38 vagy újabb verziója)
 • Internetelérés
 • Nyomtató, amely alkalmas a szerződések ügyfél általi, jó minőségű kinyomtatására (amennyiben ez nem biztosított, az iratokat postai úton küldjük meg az ügyfél részére)

Fontos: a telefon/számítógép/tablet előlapi kamerának olyan minőségű képet kell adnia, amely alapján az igazolványok jól olvashatóak a Skype beszélgetés során.

 

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Süti tájékoztató