távazonosítás, távaláírás, ellenjegyzés, ügyvéd

Ügyvédi szolgáltatások távazonosítással, távaláírással

Már irodánkban is elérhető a távazonosításon alapuló személyes megjelenés nélküli ügyintézés, legyen szó akár tanácsadásról, adásvételi vagy ajándékozási szerződésről, céges ügyletekről (cégalapítás, cégmódosítás, stb.), vagy bármilyen más típusú szerződésről, így az időhiány, a földrajzi távolság, vagy egy esetleges betegség, stb. már nem korlátozza Önt abban, hogy jogi ügyleteit gyorsan, kényelmesen és egyszerűen intézze, akár otthonról.

 

A távazonosítás feláras szolgáltatás, egyedi ajánlatot a kapcsolódó ügy függvényében az eljáró ügyvédtől kérhet.

 

 

A távazonosítás és távaláírás menete:

 1. Adategyeztetést követően elkészítjük az okiratok tervezetét, melyet e-mailen megküldünk az érintetteknek. Az érintettek visszajelzései alapján véglegesítjük az okiratokat, eközben a szerződő felek megküldik az okmányokat, melyekből az adatokat is pontosan fel tudjuk vezetni az okiratokba.

 2. Az okiratok végleges és mindenki által jóváhagyott tartalmának elnyerése után azokat megküldjük a szerződő feleknek, akik azt egymásnak eljuttatva aláírják és az utolsó aláíró visszajuttatja hozzánk. Amennyiben valamely fél az irodánkban szeretné aláírni az okiratokat, annak sincsen akadálya.

 3. Az okiratok visszaérkezését követően az érintett felekkel külön-külön időpontot egyeztetünk a távazonosításra, melyre a Skype program útján kerül sor.

 4. A távazonosítás két részből áll: a személy azonosításából és az aláírás azonosításából.

  1. A skype útján lebonyolított, felvételre kerülő videóbeszélgetés során az azonosítás alatt álló személy kijelenti, hogy hozzájárul a beszélgetés rögzítéséhez, bemondja az okiratokban szereplő adatait és jól látható módon bemutatja az okmányait. Ezzel lezárult a személy azonosítása.

  2. Az aláírás azonosítása során az eljáró ügyvéd bemutatja a kamera előtt a nála lévő okiratokat, melyen az azonosítás alatt lévő személy megtekintheti az aláírásokat és amennyiben felismeri saját aláírását, úgy kijelenti, hogy a bemutatott okiraton szereplő aláírás a sajátja.Ezzel a távazonosítási eljárásnak vége.

 5. Az eljáró ügyvéd ellenjegyezi az okiratokat, majd postai úton megküldi minden érintett részére a saját példányait.

 

 A szerződés távaláírással történő megkötésének technikai feltétele az ügyfelek vonatkozásában:

 • Számítógép webkamerával/laptop/táblagép vagy mobiltelefon Skype alkalmazással (a Skype szoftver bármely operációs rendszerre kiadott, 8.50.0.38 vagy újabb verziója)
 • Internetelérés
 • Nyomtató, amely alkalmas a szerződések ügyfél általi, jó minőségű kinyomtatására (amennyiben ez nem biztosított, az iratokat postai úton küldjük meg az ügyfél részére)

 

Az ügyvédi irodánk a jelenlegi veszélyhelyzet idején is készséggel áll ügyfelei rendelkezésére. Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Keressen minket ingatlan ajándékozás vagy adásvételi szerződés témakörökben! Tekintse megcikkünket:  Alapos ügyvéd Budapest belvárosában - bemutatkozunk!

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Süti tájékoztató