Házassági szerződés készítése (házasulók, házastársak között)

 

  • Szakszerű, precíz és gondos jogi szolgáltatás keretében teljes körű ügyintézést vállalunk!
  • Eljárásunk során minden segítséget megadunk ahhoz, hogy közösen megtaláljuk ügyfeleink számára azt a tökéletes vagyonjogi rendszert, amelyet házassági életközösségük idejére alkalmazni kívánnak.
  • A házassági vagyonjogi szerződés érvényességéhez ügyvéd által ellenjegyzett magánokiratba foglalás szükséges!

 

Mennyibe kerül a házassági szerződés?

  • A kedvezményes megbízási díj: Fix 60.000,-Ft. Az alanyi ÁFA mentesség miatt a díjat nem terheli ÁFA.

Vegye fel a kapcsolatot velünk most:

 

Dr. Kosztolányi Ádám Kristóf, ügyvéd

Mobil: +36-20/415-81-74

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Mi történik, ha nem kötnek házassági szerződést a felek?

Fontos tudni, hogy amennyiben a Felek nem kötnek házassági szerződést, úgy a házassági életközösség időtartama alatt a törvényes vagyonjogi rendszer érvényesül, ennek lényege, hogy annak alapján a házastársak osztatlan közös tulajdonát képezi mindaz, amelyet a házassági életközösség ideje alatt akár együttesen, akár külön-külön szereztek, kivéve azt, ami bármelyik házastárs különvagyonába tartozik.

A törvényes vagyonjogi rendszer leginkább annak a házastársnak védi az érdekét, aki nem folytat keresőtevékenységet, vagy ha folytat is, jövedelme alatta marad a másik házastárs jövedelmének. Ez a rendszer a házasfelek közötti szolidaritást tekinti vezérlő szempontnak és azt a házastársat is részelteti a vagyonszerzés eredményében, aki abban nem vett részt.

 

MIért érdemes házassági szerződést kötni?

A törvényes vagyonjogi rendszer érvényesülése kizárható házassági szerződéssel. A felek a házassági szerződésben szabadon rendelkeznek vagyoni viszonyaikról, kiköthetik akár a teljes vagyonelkülönítést is, ennek az a lényege, hogy a házastársak vagyoni szempontból egymástól függetlenek legyenek, egyikük vagyonszerzése se legyen hatással a másikra.

Fontos: A házastársak közösen viselik a bármelyik házastárs által a vagyonközösség fennállása alatt vállalt kötelezettségből eredő tartozásokat. Ez a kötelezettséget nem vállalt, és esetlegesen arról nem is tudó házastársat hátrányosan érintheti például egy végrehajtási eljárás során. Ezen nem várt kötelezettség szintén kizárható házassági szerződéssel.

 A házassági szerződéssel kizárható, hogy valamely házasfelet terhelő tartozás a másik felet is terhelje, annak akaratán és tudtán kívül!

Milyen adatokra és információkra lesz majd szükségünk a szerződés megírásához?

  • a felek adatai,
  • házasságkötés (tervezett) időpontja,
  • házasságkötést megelőzően mióta éltek élettársi kapcsolatban, 
  • különvagyonba tartozó vagyontárgyak tételes felsorolása (ingatlan vagyon esetén az ingatlan címe, helyrajzi száma, értékesebb ingóságok felsorolása azonosításra alkalmas módon).
  • a közös háztartás költségeit ki és milyen arányban viselje,
  • valamely fél tartozásaiért a másik fél feleljen-e.

Amennyiben házassági szerződéssel kapcsolatos kérdése van és hatékony jogi megoldására van szüksége, keresse bizalommal az FNLAW Ügyvédi Társulás jogi szakértőjét:

 

Dr. Kosztolányi Ádám Kristóf, ügyvéd

Mobil: +36-20/415-81-74

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Süti tájékoztató